DLO

Alle FAQ's

Laatst gewijzigd op

Welke artikelen kan ik raadplegen?

Tijdlijn inschrijfpiek 

Support

Q: Waar kan ik terecht met vragen over de voorbereiding?
A: Zie alle veel voorkomende problemen en antwoorden: Wat moet ik doen als ik problemen ervaar tijdens de voorbereidingen?

Q: Wie doet wat tijdens de inschrijfpiek?
A: Zie: Wie doet wat tijdens de inschrijfpiek?

Q: Ik ben een LMS Coordinator en ik heb vragen over uSis, waar kan ik terecht?
A: Graag het verzoek om eerst contact op te nemen met je facultair functioneel beheerder uSis! Komen jullie er samen niet uit? Raadpleeg dan de documentatie om te bepalen waar je terecht kunt met vragen voor het specifieke onderwerp. Heb je een algemene vraag over uSis, wat verder niet over het proces inschrijven op vakken voor Brightspace gaat? Kun je altijd contact opnemen met FB uSis Volg. 

Q: Ik ben een FFB'er en ik heb vragen over Brightspace, waar kan ik terecht?
A: Graag het verzoek om eerst contact op te nemen met de LMS Coordinator van jouw faculteit! Komen jullie er samen niet uit? Raadpleeg dan de documentatie om te bepalen waar je terecht kunt met vragen over het specfieke onderwerp. Heb je een algemene vraag over Brightspace, wat verder niet over het proces inschrijven op vakken voor Brightspace gaat? Kun je altijd contact opnemen met FB LMS


Controles én acties gedurende de voorbereidingen

Q: Kunnen jullie op andere dagen ook lijsten van Brightspace courses aanleveren?
A: Nee. De org unit data (nieuw aangemaakte courses/sections) in Brightspace ververst slechts 1x per week op zondag.


Q: Voor wanneer moet ik de controles en mogelijke acties uitvoeren?
A: Streef ernaar om de week voor de inschrijf piek alles in orde te hebben in Brightspace:

  • Alle benodigde vakken zijn aangemaakt;
  • Alle benodigde secties zijn aangemaakt;
  • Alle docenten/werknemers zijn ingeschreven in de betreffende Brightspace course. 

Q: Is het kwalijk dat een course/sectie dubbel in Brightspace staat?
A: Ja en nee. Het voorkomt ruis en verwarring wanneer er 2 courses zijn met dezelfde code. Studenten worden bijvoorbeeld in course A ingeschreven, en docenten in course B. Dat is irritant, zeker als je er te laat achterkomt. 


Q: Moet ik dan niet z.s.m. een verzoek tot verwijdering indienen?
A: Weet dat FB LMS dubbelingen sowieso 3x preventief gaat verwijderen, de week voor, tijdens en na de inschrijfpiek. De keuze is natuurlijk geheel aan jezelf, maar het is in de voorbereiding niet direct nodig. Na de inschrijfpiek staakt FB LMS de controles en daarmee de preventieve verwijderingen, en is de facultaire inrichting & correctheid van gegevens in Brightspace weer geheel de verantwoordelijkheid van de LMS Coordinator. 


Q: Hoezo worden courses / secties dubbel aangemaakt in Brightspace?
A: Goede vraag! Het gebeurt soms, veelal na een actie via Excel2CI. Het heeft met de timing van het berichtentriggers vanuit uSis te maken. SaNS EC is hiervan op de hoogte en we hopen dat ze dit probleem voorgoed kunnen verhelpen. Dit zal helaas niet vóór de aankomende inschrijfpiek zijn. 

Controles én acties gedurende de inschrijfpiek

Q: Waarom wordt de discrepantiecheck van de bachelorinschrijvingen mogelijk pas in de ochtend na de inschrijvingen uitgevoerd?
A: We gaan de check pas in de ochtend doen, indien de inschrijfpiek op de dag zelf te lang voortduurt, en de queue niet voor 18:00 leeg is. Indien dit het geval is, wordt de controle op woensdagochtend vóór 09:00 gedaan. 


Q: Waarom gaan jullie in bulk vegen tijdens de inschrijfpiek, dat was toch niet de bedoeling?
A: We gaan enkel vegen wanneer inschrijvingen van vakken die juist zijn ingericht, niet overeenkomen. Dit doen we buiten de uren dat de studenten zichzelf inschrijven. Zo borgen we dat jullie worden ontlast, maar ook dat het berichtenverkeer gedurende de inschrijfpiek kan doorlopen. 

Inschrijvingen studenten

Q: Waar kan ik terecht met vragen over de inschrijving van studenten?
A: Zie alle veel voorkomende problemen en antwoorden:Wat moet ik doen als student inschrijvingen niet doorkomen naar Brightspace?

Uitschrijvingen studenten

Q: Wat moet ik doen met een inactive student in uSis?
A: Stop de inschrijving al eerst! Geminde inschrijvingen sturen geen trigger naar Brightspace voor uitschrijving, alleen de stop actie doet dit. Is de student niet meer actief? Dan moet je de inschrijving STOPPEN > Opslaan > dan pas minnen > Opslaan. 

Previous Artikel Toelichting lijsten FB LMS
Next Artikel Korte video's TOPdesk