DLO

Richtlijnen Course en Student Lifecycle

Laatst gewijzigd op

De Course en Student Lifecycle

De Course en Student Lifecycle staan omschreven in het document: "20210127 Course Lifecycle Brightspace toegang bewaren en verwijderen van gegevens".  Dit document is als bijlage opgenomen in dit Screensteps artikel.  

De belangrijkste boodschap in het document is dat aangeraden wordt om courses jaarlijks af te sluiten. Risico’s en impact van het niet afsluiten van courses en van het herbruiken van courses vallen onder de verantwoordelijkheid van de faculteiten.


Impact op herbruiken Course:

Een course waar meerdere cohorten aan studenten staan ingeschreven kan niet per cohort gearchiveerd worden. De faculteit zal dan specifiek data per cohort uit die course moeten halen.

Risico: Dit levert voornamelijk de faculteiten zelf extra werk op.

Indien oude cohorten aan studenten niet uit de course worden verwijderd, ontvangen deze studenten mails/announcements die wellicht niet meer voor hen relevant zijn.

Risico: Student schrijft zich uit; alle data van de student is dan niet meer direct inzichtelijk.

Risico: Indien studenten zichzelf niet kunnen uitschrijven, zetten ze mogelijk notifications in zijn geheel uit.

Voor de volledige uitleg van de Course en Student Lifecycle verwijzen we je naar het document in de bijlage. Hierin staat in meer detail, de impact en de  risico's omschreven van het herbruiken van courses.

Previous Artikel How can I manage the course life cycle?
Next Artikel Scriptiecourses - Het begin