DLO

Automatische aanmaak sandbox

Laatst gewijzigd op

Bij het aanmaken van een medewerker in Brightspace wordt automatisch een sandbox aangemaakt voor deze medewerker. Deze screensteps beschrijft een aantal karakteristieken van dit automatisch aanmaak proces.

Alleen voor medewerkers

Alleen medewerkers krijgen automatisch een sandbox op het moment dat ze in dienst komen. Medewerker is daarbij als volgt gedefinieerd: alle personen met een M-nummer, aangevuld met de medewerkers van het LUMC met een G-nummer (uit het GMS).

Alleen medewerkers die bij een faculteit, bij het ICLON of bij SOZ werkzaam zijn krijgen een sandbox.

Studenten en gasten krijgen geen sandbox.

Aanmaken sandbox en vullen met een course copy

Uitsluitend tijdens de creatie van een user in Brightspace wordt de sandbox aangemaakt. Een update van een user zal dus niet leiden tot het aanmaken van een sandbox.

Direct na de het aanmaken van de sandbox wordt deze gevuld met de standaard content zoals de faculteit deze zelf heeft geplaats in de facultaire master course offering. Daarbij wordtn altijd de Engelse facultaire master course offering als bron gebruikt.

Enrollen van medewerker op de eigen sandbox

Na het aanmaken en vullen van de sandbox wordt de medewerker op zijn eigen sandbox enrolled. Dit zal altijd gedaan worden met de rol Instructor.

Previous Artikel User Provisioning