DLO

Publiceren: videoportal

Laatst gewijzigd op

Video's publiceren kan op verschillende manieren. Hier gaan we specifiek in hoe je een video publiceert op de videoportal. Zie dit hoofdstuk voor meer informatie over het publiceren op Mediasite. 

Dit hoofdstuk bespreekt de volgende onderwerpen:

Publiceren op de videoportal

Je kunt video's publiceren op de videoportal. Dit kun je op drie verschillende manieren doen:

  • Private - de video is niet zichtbaar voor andere gebruikers. 
  • Unlisted - de video is gedeeltelijk gepubliceerd. De toegang wordt door middel van een link via de beheerder verspreid.
  • Published -  de video is volledig gepubliceerd en is voor alle gebruikers toegankelijk. 


Private

De video is privé en dus alleen zichtbaar voor de maker. 

Unlisted

Wanneer je een video publiceert via de unlisted optie, dan is de video toegankelijk via een link. Dit betekent dat de video link is afgeschermd voor "web crawlers", waardoor deze niet in zoekmachines als resultaat zal worden meegenomen. De beheerder van de video verspreidt de link onder gebruikers. Met deze link kunnen zowel gebruikers met én zonder UCLN-account toegang krijgen tot de video. 

Deze manier van publiceren brengt risico's met zich mee. De link kan bijvoorbeeld verder verspreid worden zonder het weten van de beheerder. Om dit risico te verminderen raden wij aan video's volledig te publiceren in een afgeschermd kanaal. Voor meer informatie zie onderstaande casus.  

Published

Met deze optie is de video volledig gepubliceerd. De video is vindbaar via een zoekmachine en gebruikers met én zonder UCLN-accounts hebben toegang tot de video.  

Casus: afschermen published video

In bepaalde gevallen wil je de video toegankelijk maken voor een beperkte groep gebruikers. Dit is vaak het geval voor docenten die opnames voor een vak maken. Je zou simpelweg de video via de optie unlisted kunnen publiceren, om vervolgens de link te verspreiden. Maar deze optie brengt risico's met zich mee. Om dit risico uit te sluiten, kan een video geüpload worden naar een afgesloten of gelimiteerd kanaal. 

Om dit te bewerkstelligen ga je naar de videoportal. Je maakt een kanaal aan. Onder het tabblad Privacy kies je de optie Public, Restricted

Nu kan je video's uploaden naar het kanaal. Alleen leden van het kanaal kunnen de video bekijken. Daarnaast kunnen leden zelf content uploaden naar het kanaal wanneer ze daarvoor een rol zijn toegekend. Zie voor meer informatie over rollen en rechten de handleiding "Kanaalinstellingen". 

Previous Artikel Publiceren: mediasite
Next Artikel Closed Captions