DLO

Mediasite: indeling mappen

Laatst gewijzigd op

Elke faculteit heeft een toegewezen map in Mediasite. Hierin staan alle (ingeplande) opnames en livestreams. Tot op heden heeft elke universiteit zelfstandig de mappen ingedeeld. Dit hoofdstuk pleit voor een uniforme manier van indelen om zo gericht en  efficiënt gebruik te maken van Mediasite. 

Dit hoofdstuk bespreekt de volgende onderwerpen:

Aanbeveling indeling mappen

Idealiter worden de rechten zo min mogelijk aangepast. Om dit te bereiken kan de videocoördinator de rechten globaal instellen. Met behulp van submappen kunnen er specifieke en afwijkende rechten toegewezen worden aan individuele colleges. Je verdeelt de colleges onder in mappen op basis van rechten. Zo krijg je bijvoorbeeld een map met gedeelde opnames én een map met gepubliceerde opnames. Dit leidt tot een efficiëntere inrichting van de rechten.

In de onderstaande casus wordt deze werkwijze gevisualiseerd.

Casus: indeling mappen concreet

Hieronder staat een voorbeeld van hoe mappen ingedeeld kunnen worden. De map van de faculteit kun je onderverdelen in verschillende categorieën. Deze categorieën zijn gebaseerd op het onderscheid tussen video's delen en publiceren. Zie hoofdstuk 4 "Openbaar maken: delen en publiceren" in dit handboek voor meer informatie over dit onderscheid. 

Vervolgens kun je binnen de categorieën de verschillende opleidingen scheiden. 

Onder de opleidingsmappen verdeel je de relevante colleges. Dit proces herhaal je bij alle de rechten onderscheidende mappen. 

Previous Artikel Editen
Next Artikel Publiceren: mediasite