DLO

Editen

Laatst gewijzigd op

In Mediasite kun je video's op verschillende manieren bewerken. Dit hoofdstuk bespreekt de volgende onderwerpen:

Casus: opname veranderen naar alleen audio

De mogelijkheid bestaat om een video om te zetten in audio. Dit is een oplossing als, bijvoorbeeld, deelnemers niet in beeld willen komen. Om dit te bewerkstelligen ga je naar de opname. Zie de Primer voor meer informatie over editen. Ga naar Edit in Web editor. In de linker kolom onder de video staat een knop van een oude filmrol. Wanneer je hierop klikt, verandert de opname in een audiobestand. 

Casus: de video tijdelijk onbeschikbaar maken

Om rustig te kunnen editen, kun je een video tijdelijk onbeschikbaar maken. Zie de Primer voor meer informatie over editen. Ga naar het Edit tabblad. Bovenin staat de Visibility. Pas deze aan naar private. Nu is de video tijdelijk onbeschikbaar. 

Casus: slides toevoegen en een thumbnail aanmaken

In het edit scherm kun je op "edit slide" klikken. Het scherm Slides Editor opent. Hier kun je een slide kiezen die je als thumbnail wilt. 

In een opname zonder slides, enable je eerst de slide in hetzelfde Edit Slide tabblad (zie hierboven). Vervolgens voeg je slides toe via de webeditor pagina. Keer vervolgens terug naar Edit Slides scherm en kies je de thumbnail van de net toegevoegde slides.

Previous Artikel Opnames en Livestreams
Next Artikel Mediasite: indeling mappen