DLO

Syndication

Laatst gewijzigd op

In dit artikel wordt het syndication-tabblad uitgelegd. Met deze optie is het mogelijk om de content op Kaltura beschikbaar te maken op verschillende platforms. Dit geeft je de mogelijkheid om content slechts één keer te aan te maken en tegelijkertijd je aanwezigheid op het internet vergroten door deze te verspreiden naar verschillende bestemmingen. Dit artikel is gebaseerd op de documentatie van Kaltura. Voor meer gedetailleerde informatie kan deze ook geraadpleegd worden. Zie https://knowledge.kaltura.com/help/content-distribution-and-syndication#the-syndication-tab

KMC > Content > Syndication - Google Chrome

Het syndication-tabblad kan gevonden worden onder content. Vervolgens kun je het subkopje Syndication selecteren. In dit menu zie je een lijst van alle aangemaakt syndication feeds en kun je zelf een feed aanmaken.

Add Feed

Als je op Add Feed klikt is het mogelijk een nieuwe syndication-feed aan te maken. Je kunt een feed maken op basis van alle inhoud in je KMC-account, of een subset van de inhoud die wordt bepaald door een specifieke afspeellijst. Vervolgens kun je de geselecteerde inhoud aan een feed toevoegen door de bestemming te selecteren. De inhoud van een afspeellijst kan veranderen; bijvoorbeeld, een op regels gebaseerde afspeellijst kan worden aangepast door een regel te wijzigen, of een handmatig aangemaakte afspeellijst kan worden gewijzigd door handmatig inhoud aan de afspeellijst toe te voegen. De feed zal zichzelf automatisch aanpassen naar de wijzigingen. De feed wordt elke 24 uur automatisch vernieuwd.

Het stappenplan om een feed aan te maken:

  1. Ga naar het content tabblad en selecteer het syndication tabblad.
  2. Klik op Add Feed.
  3. Type de gewenste naam van de nieuwe feed.
  4. Selecteer de media die in de feed moeten komen.
    1. All Content: Selecteert alle entries.
    2. From Playlist: Selecteert alle entries uit een geselecteerde afspeellijst.
  5. Kies bij Destination waar de feed terecht moet komen.
  6. Vul vervolgens alle parameters in. Zie het volgende kopje voor meer informatie.

Aanpassingen

Als een feed is aangemaakt is het ook mogelijk om hier aanpassingen aan te maken. Dit kan door de feed te vinden in de lijst van feeds onder het syndication tabblad. Klik op de drie bolletjes rechts en selecteer Edit. Hier kun je aanpassingen maken. Vergeet niet op Save te drukken als je aanpassingen maakt.

Verwijderen

Het is mogelijk een feed te verwijderen door op de drie bolletjes te klikken en Delete te selecteren. Het is ook mogelijk om in bulk te verwijderen door de vakjes naast de te verwijderen feeds aan te vinken. Klik vervolgens op het afval-icoon.

Previous Artikel Rooms