DLO

Moderatielinks delen

Laatst gewijzigd op

Er zijn meerdere manieren om een presentatie en moderatielinks te delen. Die worden in dit artikel uitgelegd. Wij raden aan om Situatie 3: Courses met eigen channels uit te voeren.

Situatie 1:
  1. Voeg de groep Q&A Moderators toe aan de schedule of folder
  2. Stel de schedule in om de presentatielink van tevoren te maken (100 dagen is een veel voorkomende instelling)
  3. Ga terug naar de folder en open de gemaakte presentatielink
  4. Klik op Watch in new window
  5. Kopieer de link in het nieuwe venster
  6. Stuur de presentatie link naar de presentator (en het publiek als dat nodig is)
  7. Pas de link aan van https://weblectures.leidenuniv.nl/Mediasite/Play/ naar https://weblectures.leidenuniv.nl/Mediasite/Moderate/ Let op: doe dit terwijl het ID van de presentatie (bijv. b0f512b8afd74199af61f8d4efd18ebd1d) erachter blijf staan
  8. Deel de moderatie link met de moderators

 

Let op: Als de schedule wordt aangepast werkt de presentatielink niet meer en moeten de bovende stappen vanaf stap 3 herhaald worden.

Situatie 2: channels/showcases

Door een presentatie toe te voegen aan een channel of showcase (via de map waarin ze zich bevinden of door middel van tags), hoeft alleen de link van het kanaal of de showcase gedeeld te worden met de presentator en het publiek, aangezien die link nooit verloopt wanneer er wijzigingen worden aangebracht in een schema of presentatielink. Deze situatie werkt als volgt:

  1. Voeg de groep Q&A Moderators toe aan de schedule of folder
  2. Klik met rechtermuisknop in het menu links of gebruik de "Folder Options" dropdown menu en selecteer "Publish to Channel"
  3. Check of de "Name" en "Friendly Name" en klik op save
  4. Ga naar https://weblectures.leidenuniv.nl/Mediasite/Channel/<GEKOZEN friendly name>
  5. Stuur de channellink naar de presentator (en het publiek als dat nodig is)
  6. Pas de link aan van https://weblectures.leidenuniv.nl/Mediasite/Channel/friendlyname/watch/ naar https://weblectures.leidenuniv.nl/Mediasite/Moderate/ Let op: doe dit terwijl het ID van de presentatie (bijv. b0f512b8afd74199af61f8d4efd18ebd1d) erachter blijf staan
  7. Deel de link met de moderatoren

Let op: De bovenstaande methode is iets beter dan de eerste methode, omdat deze methode minder vatbaar is voor problemen. Maar deze oplossing lijdt nog steeds onder het vervallen van presentatielinks als de link wordt aangepast tussen het moment waarop het naar een moderator is verzonden en het moment waarop de link wordt gebruikt. Dit kan echter gemakkelijk worden omzeild door de moderator te leren hoe stappen 4 tot en met 7 moeten worden uitgevoerd.

Situatie 3: Courses met eigen channels

In deze situatie hebben vakken hun eigen channel. Er hoeft geen aparte presentatie link worden gedeeld. Voer de volgende stappen uit:

  1. Voeg de groep "Q&A Moderators" toe aan de course folder, channel of schedule
  2. Stuur de volledige naam van de presentatie die moet worden beheerd en laat ze gaan naar de volgende link: https://weblectures.leidenuniv.nl/Mediasite/MyMediasite/moderate/most-recent/moderation-all/0
  3. Laat ze de zoek functie gebruiken rechts op het scherm
  4. Open de juiste presentatie
  5. Klik op "Moderate" in de rechter zijbalk 
Previous Artikel Good practices Weblectures
Next Artikel Converting catalogs to channels