DLO

Installatie en toegang

Laatst gewijzigd op

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u toegang kunt krijgen tot de recorders wanneer uw account als is aangemaakt. Als u nog geen account heeft, zie Account aanvragen.

Zodra het account is aangemaakt en deze is gekoppeld aan de recorder groups kan er verbinding worden gemaakt met de recorders. Om dit te doen raden wij het gebruik aan van de desktopapplicatie (te downloaden via https://www.teamviewer.com/en/download/).

Installatie

Om TeamViewer software op uw werkplek te installeren kunt u via het volgende formulier aanvullende software aanvragen: https://helpdesk.universiteitleiden.nl/tas/public/ssp/content/serviceflow?unid=12e20347d517424a9c47edd22da4e9cc

Gebruik TeamViewer

Hieronder worden de meest voorkomende handelingen binnen teams getoond.

Recorder openen

In het TeamViewer zie je links een menu. Klik hier op 'Computers & Contacts'.

Handleiding Teamviewer - Google Chrome

In het nieuwe venster klap je de groep waar je in wilt kijken uit door erop te klikken. Bijvoorbeeld de groep genaamd "Recorders Leiden".

In de lijst met recorders kies je de recorder die je wilt bekijken, hier dubbelklik je op.

Open de recorder software door dubbel te klikken op het rode icoon ub de taskbar rechts onderin.

Handleiding Teamviewer - Google Chrome
Confidence monitoring

Als je de recorder hebt geopend zie je als het goed is het volgende beeld:

Handleiding Teamviewer - Google Chrome

Hier zie je dat de camera feed in dit geval aan staat (1: Video) en dat de PC (2: Slide) ogenschijnlijk uit staat omdat er geen beeld is. Tevens komt er geen geluid binnen, te zien in de balken helemaal rechts op het scherm (3).

Wanneer dit een live opname zou zijn kan je de zaalwacht bijvoorbeeld attenderen op het feit dat de PC feed nog geen beeld geeft, dat wellicht de PC aan moet of dat de switch omgezet moet worden van presentation point naar laptop of vice versa.

Het is belangrijk om te weten dat het geluid van de recorder niet altijd aan staat of doorkomt. Als het geluid niet aan staat is dat te zien in de iconen zoals hieronder afgebeeld:

Handleiding Teamviewer - Google Chrome

Om geluid te krijgen druk je op het speaker icoon in de taakbalk van Windows (zodat beide een indicatie hebben van geluid zoals hieronder te zien):

Wanneer het geluid dan nog niet doorkomt dan is er 1 truc om het te activeren en dat is op de ‘Inputs’ knop te drukken (links in het scherm van Mediasite), verander verder niks in het uitgeklapte scherm en klap deze ook direct weer in (er zou nu geluid moeten zijn, controleer of het geluid op de eigen pc misschien niet uit staat als je nog niets hoort).

Opname starten, pauzeren of stoppen

Een opname starten of stoppen doe je in de blauwe balk onder in het hoofdscherm. In het voorbeeld bovenaan druk je op ‘Record’ (4) om een opname te starten. Wanneer een opname al loopt kan je deze eventueel pauzeren of stoppen door op de corresponderende knoppen te drukken (zie hieronder).

Handleiding Teamviewer - Google Chrome
Schedules synchroniseren

Om een schedule te synchroniseren (bijvoorbeeld nadat je er net eentje hebt ingepland die dezelfde dag nog moet starten) klik je in het menu boven in het scherm van de recorder op ‘Schedules’ (5) en daarna in het nieuw geladen scherm op ‘Sync’ (6).

Handleiding Teamviewer - Google Chrome
Opnieuw uploaden opname/verwijderen

Om een opname opnieuw te uploaden druk je in het bovenmenu op ‘Presentations’ (7).

In het nieuw geopende scherm druk je op ‘Publish’ achter de presentatie die je opnieuw wenst te publiceren of op ‘Delete’ wanneer je deze wilt verwijderen (de presentatie komt dan eerst in de recycle bin terecht, handmatig permanent verwijderen raden wij af).

Wanneer je op ‘Publish’ gedrukt hebt opent een nieuwe pop-up. In de zoekbalk zoek je dan naar de huls waarnaar je de presentatie wilt uploaden.

Handleiding Teamviewer - Google Chrome
Handleiding Teamviewer - Google Chrome
Handleiding Teamviewer - Google Chrome

Wat is een huls?

Voor die of gene die het niet weten, wat wij een huls noemen is een lege presentatie. Deze maak je aan door in de kalender met de linkermuisknop op een tijd onder een bepaalde dag te klikken en daar ‘Add presentation’ te selecteren of in een folder op de ‘Add New’ knop te drukken en dan ‘Presentation’ te selecteren. Vul de huls wel zo goed als mogelijk in, bijvoorbeeld door een template te selecteren.

Wat nog meer?

Er zijn binnen de recorder software meer acties beschikbaar echter zijn deze voor het grote deel toch behoorlijk destructief en raden wij aan om deze niet zomaar uit te voeren of door ons als FB Video uit te laten voeren. Komt iets toch vaker voor en wil je het zelf kunnen dan kunnen wij dit op verzoek eventueel individueel instrueren.

Previous Artikel Account aanvragen