DLO

Vakbundeling

Laatst gewijzigd op

Bundelvakken zijn vakken die in het ene systeem uit meerdere vakken (studiegids-nummers) bestaan terwijl ze in het andere systeem in één vak samengebundeld zijn. Komt het in de onderwijspraktijk voor dat vakcodes in uSis moeten resulteren in één course offering in Brightspace, dan kan er gebruik worden gemaakt van vakbundels.

In dit artikel zal worden toegelicht hoe vakbundeling in uSis tot stand komt en hoe dit zich uit in Brightpace. 

Voor de volledigheid is het FB Volg document 'Beschrijving en testinstructie vakbundeling' aan dit artikel toegevoegd, waarin wordt uitgelegd hoe vakbundeling in uSis zelf is in te stellen.

Er zijn in de onderwijspraktijk vakken die in uSis om diverse administratieve redenen meerdere keren worden vastgelegd. Dus een ‘Inleiding SPSS’ kan als 4 hoofdvakken bestaan bijvoorbeeld. In diverse afnemende systemen is er de wens om dit wel als 1 vak te kunnen beschouwen of op zijn minst te weten dat deze 4 vakken bij elkaar horen. In Brightspace wil men bijvoorbeeld dat het als 1 vak beschouwd wordt, aangezien de studenten samen in de klas zitten en samen moeten studeren/werken aan een opdracht.

De oplossing behelst een nieuw maatwerk scherm waar hoofdvakken die in de interfaceperiode zijn geroosterd samen gebundeld kunnen worden, zodat de onderlinge relatie duidelijk is. 

Een bundel bevat de volgende informatie:

  1.  een course code.
  2.  een naam
  3. een faculteit 
  4. alle geroosterde hoofdvakken in dezelfde interfaceperiode 
  5. alle geroosterde hoofdvakken in dezelfde sessie

Hoe zijn vakbundelingen in Brightspace te herkennen?

Bundelvakken course offerings in Brightspace zien er niet anders uit dan reguliere course offerings. Het enige verschil voor de gebruiker is dat de code van een bundel vak altijd zal beginnen met een B gevolgd door een nummer, gevolgd door het semester. Voor het voorbeeld hierboven is dit B10_2223_S1.

Facultair uSis beheerders hebben de mogelijkheid om vakbundeling in te stellen. De stappen hiervoor zijn in het onderstaande document terug te vinden

Previous Artikel Vulling Course offerings met Copy Course vanuit Master Course offering