DLO

(Bulk)aanpassingen aan media-objecten

Laatst gewijzigd op

In dit artikel wordt besproken hoe eigenschappen van media-objecten in Kaltura aangepast kunnen worden. Denk bijvoorbeeld aan het toevoegen van een co-publisher. Voor meer informatie kan gekeken in de documentatie van Kaltura: https://knowledge.kaltura.com/help/the-content-menu#editing-entries Eerst worden aanpassingen op één video besproken. Bulkaanpassingen wordt besproken onderaan het artikel: Bulk aanpassingen

Data van één video aanpassen

Om data van één video aan te passen kun je klikken op de thumbnail of titel van de video. Vervolgens opent het edit scherm.

Vanuit hier zijn er meerdere opties mogelijk. De meest relevante worden hieronder uitgelegd:

KMC > Content > Entries > 1_lfp9y1hc > Metadata - Google Chrome

Preview in player

Zie een voorbeeld van het media-object in de video speler van Kaltura. Hierbinnen kun je ook verschillende video spelers van Kaltura uit testen.

Editor

Als hierop geklikt wordt opent de video editor van Kaltura. Hiermee kan de gebruiker aanpassing aan de video maken. Denk bijvoorbeeld aan het knippen van een video of een fade-in/fade-out toevoegen aan een video.

Metadata

Hier kan alle metadata van de video aangepast worden. De belangrijkste zijn:

  • Name: Titel van het media-object.
  • Description: Omschrijving van het media-object.
  • Tags: Een trefwoord of term die aan een object wordt toegekend om het te helpen beschrijven en om het mogelijk te maken het object opnieuw te vinden via een zoekopdracht. Tags worden vaak gebruikt om media met elkaar te verbinden.
  • Categories: Hiermee kun je een media-object toevoegen aan een kanaal. Je kunt op "Browse Categories" klikken om te zoeken tussen meerdere categorieën. Voor meer informatie, zie Media publiceren in Brightspace of media overhevelen naar een ander kanaal of een kanaal verwijderen van media

Thumbnails

Hier kan de thumbnail van een video aangepast worden. Voor meer informatie zie De thumbnail van een video aanpassen via de KMC

Acces Control

Als toestemming is verleend kun je hiermee mensen toegang blokkeren tot het media-object.

Scheduling

Hier is het mogelijk om een media-object maar tijdelijk beschikbaar te stellen.

Captions

Hier kan de gebruiker captions uploaden via de "+ Add Caption" knop.

Users

In de Users tab staat er wie welke rechten heeft over de video. Hier kan je de eigenaar van een video aanpassen of Co-Editors, Co-Publishers en Co-Viewers verwijderen/toevoegen.

Als je aanpassing hebt gemaakt aan een media-object, vergeet dan niet op Save te drukken. Anders worden de wijzigingen niet opgeslagen.

Bulk aanpassingen

Wanneer je meerdere video's selecteert onder het kopje Entries selecteert kun je via de knop "More Actions" bulk acties uitvoeren. Vergeet niet op Apply to all selected entries te drukken.

  • Download: Hiermee kun je de geselecteerde media-objecten downloaden.
  • Change owner: Verandert de eigenaar van de geselecteerde media-objecten.
  • Add / Remoce Co-Publishers: Hiermee kun je co-publisher toevoegen aan een media-object. Co-publisher kunnen media-objecten toevoegen aan hun courses, maar kunnen er geen aanpassingen aan maken of het verwijderen.
  • Add / Remove Co-Editors: Hiermee kun je co-editors toevoegen aan een media-object. Co-editors kunnen wel aanpassingen maken aan media-objecten. Ze kunnen niet media-objecten publishen of verwijderen. Co-editors kunnen niet andere co-editors/co-publisher toevoegen.
  • Add / Remove Co-Viewers: Co-viewers kunnen alleen het media-object bekijken.
  • Add to New Category / Playlist: Voeg de geselecteerde media-objecten toe aan een nieuwe categorie/afspeellijst.
  • Add / Remove Categories: Voeg de geselecteerde media-objecten toe aan een bestaande categorie/afspeellijst.
  • Add / Remove Tags: Voeg/verwijder tags toe aan de geselecteerde media-objecten.
  • Captions & Enrich: Hiermee kun je computer gegenereerde ondertiteling aanvragen.
  • Set Scheduling: Hiermee kun je media-objecten tijdelijk beschikbaar maken.
Previous Artikel Eigenaar veranderen van een of meerdere media-objecten
Next Artikel Media publiceren in Brightspace, media overhevelen naar een ander kanaal of een kanaal verwijderen van een media object