DLO

(Bulk)uploading van media-objecten

Laatst gewijzigd op

In dit artikel wordt uitgelegd hoe je video's kunt uploaden in de Kaltura Management Console. Na het uploaden kan je de eigenaar van de geuploade video's veranderen via Eigenaar veranderen van een of meerdere video('s)

Om video's te uploaden moet je op de knop "+ Create" klikken. Vanuit daar kun je op "Upload from Desktop" klikken.

KMC > Content > Entries > 1_jfiptd2x > Captions - Google Chrome

Upload from Desktop

Gebruik deze optie om snel bestanden te uploaden. Hiermee kun je bestanden uploaden die opgeslagen staan op de computer. Selecteer de juiste bestanden via de file manager die automatisch opent. Als deze niet automatisch opent, klik dan op "Browse" of "+ Add Files". Klik vervolgens op "Upload" om de geselecteerde bestanden te uploaden.

NB: laat de Transcoding Profile op "Default" staan.

Je kan de voortgang van je uploads checken via de knop "Upload Control".

Eigenaar van de geüploade media-objecten veranderen

Als de video's eenmaal geüpload zijn kun je de eigenaar van de media-objecten veranderen. Dit is handig als je  media-objecten voor iemand anders aan het uploaden bent.

Zie het volgende artikel hoe je de eigenaar moet veranderen: Eigenaar veranderen van een of meerdere media-objecten

Belangrijk: Als je een media-object upload hebben ze nog geen categorie. Dit betekent dat ze voor niemand beschikbaar zijn, behalve in de KMC zelf. Studenten hebben dus nog geen toegang tot het zojuist geüploade media object. Als je dus wilt dat bijvoorbeeld een video niet meer beschikbaar is, hoef je alleen de video uit een categorie te halen. Om te weten hoe dat moet, zie Kanaal verwijderen van een media object

Previous Artikel Menu opties
Next Artikel Eigenaar veranderen van een of meerdere media-objecten