DLO

Waar moet een LTI integratie aan voldoen?

Laatst gewijzigd op

Alleen als aan de volgende voorwaarden wordt voldaan, wordt een integratie uitgerold op een productieomgeving. Het is toegestaan om paralel te testen met tooling in de test of acceptatieomgeving, om te toetsen of de applicatie werkt zoals het zou moeten. 

Voor verhelderende vragen over de onderstaande voorwaarden kan contact worden gezocht met de teamleider FB DLO: Arzu Sahin.

Technische vereisten: te controleren/na te vragen bij de leverancier door de aanvrager

  1. De koppeling van de nieuwe applicatie naar een van de huidige applicaties geschiedt via een LTI 1.3 / Advantage integratie
    • API oAuth 2.0 koppelingen zijn ook toegestaan, maar verlangen anderen vereisten. Neem hiervoor eerst contact op met FB LMS ofwel FB Video voor de mogelijkheden in de concernsystemen.
  2. Wanneer er OOK de wens is dat men buiten de cocernapplicaties om kan inloggen in de nieuwe tool (e.g. docenten & studenten moeten zowel in Brightspace als via FeedbackFruits zelf in FeedbackFruits kunnen), dan dient er ook een aanvraag voor een surfconext koppeling te worden aangevraagd bij FB iAM.
    • Let op dat het hierin van belang is dat de leverancier van de nieuwe applicatie de User Mapping niet mag laten geschieden via email van de gebruiker, conform de SURF standaarden. User mapping dient idealiter te gebeuren op username. 
    • Dit is van groot belang, anders ervaar je problemen met dubbele accounts gebaseerd op de manier waarop je inlogt. 
    • Heb je sepcfiek vragen over het bovenstaande? Dan kan FB iAM je daarin het beste adviseren!

Vooraf te regelen door de aanvrager

  1. De tool/applicatie is geregistreerd in Blue Dolphin.
  2. Er is een DPIA uitgevoerd door de facultaire privacy officer ofwel centraal Privacy Office.
  3. Er is een risicoanalyse uitgevoerd in samenwerking met Security Office.
  4. Er is een getekende verwerkersovereenkomst.
  5. Er is een SLA en/of DAP afgestemd met de leverancier.
  6. De licentiekosten zijn gedekt
    • Dit gaat ervanuit dat de faculteit een eigen tool heeft aangekocht. Indien de wens er is dat er Universiteitbreed iets wordt aangekocht, moet er eerst een wijzigingsverzoek met een heldere businesscase worden ingediend. Hierna gaat LLInC aan de slag met een marktonderzoek indien het verzoek wordt geprioriteerd door de CAB DLO. 
Previous Artikel Wat gebeurt er met mijn wijzigingsverzoek?