DLO

Beschikbare data in Brightspace

Laatst gewijzigd op

Dit artikel geeft weer welke data je kunt opvragen bij FB SOZ LMS e.g. ten behoeve van de onderwijsvoorbereiding. 

FB LMS kan alleen data sets aanleveren voor de administratieve verwerking van of het beheer op de facultaire courses/activiteiten in Brightspace.

Voor data verzoeken die gaan over het gebruik van een Brightspace course ofwel ten behoeve van kwaliteitscontrole onderwijs, verwijzen we je graag naar [email protected].

Hoe kan ik een data request opvragen?

Via het Helpdeskportaal > Teaching support & digitale leeromgevingen > LMS Mutatieverzoeken > Data request Brightspace gegevens

Data in Brightspace wordt elke zondag ochtend 06:00 ververst. Om deze reden is het het meest handig/verstandig op maandagen dataverzoeken aan te vragen, dan heb je op dat moment de meest complete data.

Wat kan FB SOZ LMS mij leveren?

De onderstaande data verzoeken hebben we reeds ingericht. Deze kunnen we conform onze reguliere dienstverlening on demand opleveren.

Houdt er wel rekening mee dat Brightspace data 1x per week wordt geupdate (op zondagen). Op maandagen heb je daarmee het meeste complete en correcte overzicht. Een dataverzoek op vrijdag? Kan zeker, maar de mutaties van de afgelopen week zijn dan nog niet te zien in de rapportage. 

Courses:

  • Een overzicht van alle facultaire courses, inclusief: org unit id, course name, course code, start date, end date, isActive, Semester

Enrollments:

  • Een overzicht van het aantal student inschrijvingen per course; nummeriek aantal
  • Een overzicht van het aantal inschreven medewerkers per course; nummeriek aantal
  • Een overzicht van de ingeschreven staff leden per course; username, voor- en achternaam, role in course
  • Cascading users binnen de faculteit

Ik heb een ander data verzoek, wat is er mogelijk?

Voor data verzoeken die gaan over het gebruik van een Brightspace course ofwel ten behoeve van kwaliteitscontrole onderwijs, verwijzen we je graag naar [email protected].

Heb je een vraag over gegevens voor administratieve verwerking van of het beheer op de facultaire courses/activiteiten in Brightspace? Schiet dan een ticket in bij FB LMS met een vraag naar de mogelijkheden. 

Previous Artikel Course Start & End Dates
Next Artikel Hoe wordt de Brightspace Planning Tool in de courses gezet?